Cerca Guiada

Denominacions d'Origen

Cellers

Maridatges

Llistat de vins i preus

DO Tarragona

L’origen de la Denominació d’Origen “Tarragona” no és conegut amb exactitud. Vestigis històrics assenyalen que la vinya es conreava a Tarragona quan les colònies gregues s’assentaven més al nord de la costa catalana. Això no obstant, l’Imperi Romà fou el veritable impulsor dels vins en aquestes comarques. L’inici de la denominació Tarragona coincideix amb el desenvolupament implantat per l’Imperi Romà. Els territoris de la Tarraconense destacaven pel seus vins i es consideraven dels més privilegiats de l’Imperi.

Actualment la zona de producció s’estén per 73 termes municipals situats principalment en les comarques del Camp de Tarragona i part de la Ribera d’Ebre.

El sòl de la comarca del Camp és majoritàriament del miocè, calcari i lleuger. El clima és essencialment mediterrani, amb una precipitació mitjana anual de 500 mm.

Els vins negres de la zona del camp de Tarragona són ferms i aromàtics i els rosats frescs i de color cirera. Els negres de la Ribera d'Ebre harmonitzen el cos i el color de la carinyena i la riquesa de la garnatxa. Les varietats utilitzades són: Ull de Llebre, Merlot, Samsó, Cabernet Sauvignon, Garnatxa, Sumoll, Syrah, Pinot Noir

Pel que fa als vins blancs que es produeixen al camp de Tarragona són molt suaus, equilibrats, aromàtics i afruitats. A la zona de la Ribera d'Ebre els blancs són de color brillant. I els raïms blancs solen ser: Macabeu, Parellada, Xarel·lo, Chardonnay, Moscatell d'Alexandria, Garnatxa Blanca, Sauvignon Blanc, Subirat Parent

Cellers